Saturday, August 20, 2022

Milyen a hangulatod? Megmondja a lámpád!

Milyen a hangulatod? Megmondja a lámpád!

Talán túlságosan közhelyszerűnek hangzik, mégis fontos tudatosítani, hogy az otthonunk személyiségünket tükrözi. Minden elem, amit kiválasztunk, hozzánk tartozik, rólunk mesél. Fontos a dizájn, ám ami még fontosabb: a hangulatunkra, közérzetünkre gyakorolt hatás.

Millió inger ér bennünket nap mint nap. Ezek mind hatnak ránk. Legfeljebb nem veszünk róluk tudomást, hisz’ a folyamat a tudatalattiba épül be. Mégis munkálkodik. Olyan, mint a megvilágítás, a fény. Érezzük, tapasztaljuk. Boldogabbá vagy kedvetlenebbé tesznek minket.

Amikor a helyes megvilágításról, a lámpakiválasztás fontosságáról beszélünk, akkor a lámpa minősége nem csak abban merül ki, hogy ki, miből gyártja és hány év garanciát ad, hanem az is, hogy mennyire felel meg az adott környezet és a tér elvárásainak.  Ha ugyanis megfelelő térbe választjuk a lámpát, a fény is megfelelőképpen oszlik el. Vegyünk egy példát: előszobában a falikar lehet a legoptimálisabb. Hogy miért? Mert általában kis terű az előszoba. Egy élénkebb (például világos sárga) színű lámpabúrával, LED-es megvilágítással életet viszünk az előszobába. Legjobb, ha a lámpa fényerőssége szabályozható, így a kültéri fényviszonyoknak és saját szükségletünknek megfelelően állíthatjuk be a kívánt fényerősséget.

Más a helyzet a konyhában. Ott ugyanis gyakran találkozunk konyhabútorba épített lámpával, ahol általában a nem felhevülő dekorációs elemként is szolgáló SPOT lámpatest szokott lenni halogén izzókkal vagy LED-es lámpatesttel. Személy szerint a melegfehér színükről ismert halogén izzókat ajánlom, ami kettős szinten egyszerre hat az emberre. Egyrészt lecsendesít és megnyugtat, másrészt ösztönöz és felpezsdít. Ez nagyon érdekes, hiszen összefüggést mutat az alaphangulattal: felerősíti az aktuális állapotot, ugyanakkor ki is zökkent. Talán ez egy kicsit bonyolultan hangzik, de arra biztatunk, hogy tapasztald meg, próbáld ki, teszteld saját magadon.

Látod? Adott helyiségbe, adott lámpa való. Ha otthonod minden szegletébe megfelelő lámpatestet és izzót választasz, máris egyensúlyba kerül minden mindennel. Ez az alapja a hangulatnak is, hiszen a harmónia eleve jó hatással van a pszichére és az idegrendszerre.

Ám azonban van itt még egy dolog a tarsolyunkba, ami közvetlenül a hangulati állapotra hat. Ez nem mást mint a  hangulatvilágítás. Azok az álló- és asztali lámpák, függőlámpák és dekor lámpatestek, amik ezerszínű lámpabúrával kombinálva feldobják a lakást, s egyúttal a mi hangulatunkat is. Egy a lényeg: hogy melegszínű izzót és búrát válassz. A meleg színek serkentik a véráramlást, feturbózzák az anyagcserét, beindítanak alapfolyamatokat a szervezetben. Inspirálnak. Zseniálisak.

Ugyanakkor, ha a hidegebb tónusú fehér fényhez, és mondjuk a kék lámpatesthez ragaszkodsz, az azért szerencsés, mert segíti a koncentrációt, az összpontosítást. Pontos, precíz munkavégzésre sarkall, ami szintén nagyon jó dolog főleg egy irodában vagy az otthoni dolgozó sarokban, műhelyben ülve.

A színekkel, a megvilágítással szabadon játszhatsz. Ha szeretnéd otthonodat, a saját hangulatodat lámpával feldobni, válassz olyat, ami a hely igényeinek, elvárásainak megfelel. És ami a hangulatodat is feldobja. Olyat, ami jókedvre derít, ugyanakkor meg is nyugtat.



Képmegvilágító lámpák Képmegvilágító lámpák Képmegvilágító lámpák LED izzós függesztett lámpák LED izzós függesztett lámpák LED izzós függesztett lámpák LED mennyezeti lámpák LED mennyezeti lámpák LED mennyezeti lámpák

Norlys

Norlys csillár, Norlys nagy lámpa, Norlys pezsgőburás lámpa, Norlys  kristály lámpa, Norlys kristálylámpák, Norlys kristálycsillárok, Norlys kristályok, Norlys kicsi lámpa, Norlys falikar, Norlys függeszték, Norlys kapcsolós lámpa, Norlys álló lámpa, Norlys asztali lámpa, Norlys hosszú lámpa, Norlys olcsó lámpa, Norlys antik lámpa, Norlys spot lámpa, Norlys kültéri lámpa, Norlys gyerek lámpa, Norlys kerek lámpa, Norlys négyzetes lámpa, Norlys kocka lámpa, Norlys réz lámpa, Norlys színes lámpa, Norlys fehér lámpa, Norlys króm lámpa, Norlys   előtéri lámpa, Norlys fürdoszobai lámpa, Norlys konyhai lámpa, Norlys halószobai lámpa, Norlys hangulat lámpa, Norlys mennyezeti lámpa, Norlys budaörsi webáruház, Norlys budaörsön lámpaweb, Norlys lámpa webáruház, Norlys olaszlámpák, Norlys töröklámpák, Norlys lámpa, Norlys Globo lámpa, Norlys Ideal lux lámpa, Norlys Özcan lámpa, Norlys Sevinc lámpa, Norlys Kolarz lámpa, Norlys Massive lámpa, Norlys stb. A gyártó közel 50 éves múlttal rendelkezik, Norlys a gyártás a saját tulajdonukban lévő, Norlys európai gyárban folyik, Norlys így felügyelve a felsőkategóriás minőséget. Skandináviában a piacvezetők között tartják számon, Norlys versenyképes árakkal és egyedülálló szolgáltatási színvonallal pozicionálják. A gyár az egyszerű házak-, Norlys kertek megvilágítástól kezdve egészen a hotelek, Norlys utcai világítások, Norlys nagy projektek kivitelezéséig képes megoldást nyújtani. Gyártó hivatalos oldala: http://norlys.no/  

Norlys NO-311B Bologna kültéri fali kar / Norlys / lámpa NO-311B Norlys NO-311B Bologna kültéri fali kar / Norlys / lámpa NO-311B Norlys NO-311B Bologna kültéri fali kar / Norlys / lámpa NO-311B Norlys NO-311B Bologna kültéri fali kar / Norlys / lámpa NO-311B Norlys NO-370B Como kültéri falikar / Norlys / lámpa NO-370B Norlys NO-370B Como kültéri falikar / Norlys / lámpa NO-370B Norlys NO-370B Como kültéri falikar / Norlys / lámpa NO-370B Norlys NO-370B Como kültéri falikar / Norlys / lámpa NO-370B

KW339c2bd2f411b8332d855aad1c37289b

No comments:

Post a Comment

Utasszállító LÁTVÁNY napelemmel - Mindent a lakókocsi napelemről!

 A lakókocsik egyre népszerűbbek napjainkban, hiszen szabadságot és kényelmet nyújtanak. Azonban a kényelemhez áramra is szükség van. Egyre ...